Sebečevo

Ova škola je povremeno radila između dva svetska rata od 1937.do 1941. godine. Značajan je rad ove škole u vreme rada učitelja Sekule Vukićevića. Okupljala je učenike iz Sebečeva (Donje, Srednje i Gornje), Kuta, Rijeke, Piskopovaca, Bobovika, Zelenovića, Bubregovića, Roginja.

Posle Drugog svetskog rata počela je sa radom 1945. godine u privatnoj kući Ganića. Prema pričanju meštanina Simović Momčila, u školi su tada radili: Radovanović Dragomir, Crnišanin Ramiz, Milijašević Niko i Popović, učitelj iz Kragujevca. Prvi pomoćni radnik je bio Lato Ganić. Od školske 1950/1951. godine, škola nastavlja rad u zadružnom domu u dve učionice, ali je povremeno korišćena i jedna učionica u kući Ganića.

Početkom školske 1970/1971. formiran je V razred koji je vodio nekadašnji đak ove škole, sada nastavnik, Suljević MahmutMašo. Već 1975. godine škola prerasta u osmorazrednu.

Dana 25. XII 1987. godine, otvorena je novosagrađena škola na temelju zadružnog doma. U ovoj školi je opremljena i fiskulturna sala. Te godine, do otvaranja nove školske zgrade, đaci su nastavu pohađali na Dojeviću u trećoj smeni. Prevoz je bio organizovan za đake i nastavnike.

Sa svečanog otvaranje novoizgrađene škole u Sebečevu 25. XII 1987.
Sa svečanog otvaranje novoizgrađene škole u Sebečevu 25. XII 1987.

Kroz dugi niz godina od njenog početka, u školi se smenjivao veliki broj radnika. Neki radnici su ostajali duže, a neki se nisu dugo zadržavali.  Razlog dužeg ostanka radnika bio je u tome što škola poseduje školske stanove u kojima su bili smešteni radnici koji su imali zasnovanu porodicu i nisu imali rešeno stambeno pitanje. Školski stanovi su do 2010. godine bili u funkciji,kada je i poslednja porodica napustila stan.

Mnogi od nekadašnjih učenika su dostigli veliki uspeh.

Ejup Ganić, akademik i profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Bivši predsednik i potpredsednik Federacije BiH. Diplomirao i magistrirao na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirao na Tehnološkom institutu u Bostonu, SAD. Objavio preko 100 naučnih i stručnih radova.

Rešad Azemović, sin prosvetnih radnika Rasima i Ljubice Azemović, diplomirao i magistrirao na Univerzitetu u Prištini. Doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu. Živi i radi u Novom Pazaru u osiguravajućoj kući DDOR Novi Sad.

Nedžad Azemović, takođe sin prosvetnih radnika ove škole Rasima i Ljubice Azemović, diplomirao i magistrirao na Univerzitetu u Prištini, doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu BK. Radi kao profesor ekonomskih predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru i na Univerzitetu BK. Objavio je veliki broj naučnih radova i stručnih članaka.

Senad Brunčević, završio Medicinski fakultet u Beogradu, živi i radi u Novom Pazaru na Onkološkom odeljenju.

Murat Spahović, diplomirani građevinski inžinjer. Studije završio u Sarajevu. Radi u projektnom birou ,,Tehnoinžinjering“. Danas je jedan od najpoznatijih građevinskih inžinjera u Novom Pazaru i šire.

Muharem Spahović, započeo studije mašinstva u Sarajevu, ali zbog rata diplomirao na Niškom univerzitetu. Bio je i izuzetan slikar na čemu svedoče njegova mnogobrojna dela, ali u tome ga je sprečila prerana smrt.

Safet Dražanin, završio Fakultet rudarstva u Beogradu. Započeo je svoj radni vek u Preduzeću za puteve Novi Pazar u kamenolomu Pazarište da bi kasnije osnovao svoju privatnu građevinsku firmu ,,H i S iskop i gradnja“ gde i danas radi.

Hamid Dražanin, građevinski tehničar, započeo radni vek u Preduzeću za puteve Novi Pazar ispostava u Tutinu, a kasnije zajedno sa Safetom osnovao firmu ,,H i S iskop i gradnja“ gde i danas radi.

Share Button

Raspored nastave NA DALJINU – rts, Kanal 3

RTS Planeta – Moja škola – repriza TV ČASOVA

Kalendar

april 2020.
P U S Č P S N
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arhiva video nastave Arhivirane časove sa televizije RTS mođete naći na sledećoj adresi...
Raspored nastave na daljinu za osnovne škole Nastava koja se izvodi putem TV kanala, biće emitovana  rasporedu...
Hranimo se zdravo i stojimo pravo U OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahajn“  učiteljiuveliko realizuju časove...
OTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ FUNDUSA GALERIJE MMC U OŠ HALIFA BIN ZAID AL NAHJAN U sredu, 24. oktobra 2018. u 13h u OŠ "Halifa...
Obilazak Muzeja „Ras“ i poseta Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ Učenici četvrtog razreda OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ su...
Prijem prvaka u Dečiji savez U okviru Dečije nedelje u našoj školi su održane raznovrsne...
Poseta gradonačelniku i predsednici Skupštine grada Novog Pazara U okviru Dečije nedjelje održana je sednica Dečijeg parlamenta 10....
REZULTATI JESENJEG GRADSKOG KROSA NOVOG PAZARA – KROSA RTS-a U okviru planiranih aktivnosti Dečije nedelje jeste i Gradski Jesenji...
Drvo generacije Jedna od neizostavnih aktivnosti Dečije nedelje jeste i zasađivanje drveta...
Maskenbal „Deca su ukras sveta“ Povodom Dečije nedelje koja se tradicionalno obeleževa širom sveta od ...