Požega

Posle Drugog svetskog rata škola u Požegi je počela sa radom maja 1945. godine. Rad škole se odvijao u privatnoj kući Nicević Beća. Prvi učitelj je bio Radisav D. Đokić, a zatim Zorica Lazović.

Iz privatne kuće škola 1951. godine nastavlja rad u zadružnom domu sa tri učionice i jednim stanom za učitelja. U tom periodu učitelji su bili Radmila i Toma Stefanović.

Škola okuplja učenike iz sela: Donje Požege, Sitniča (3 km), Petrove (3,5 km), Jasenovika (4 km), Kukavica, Suve Ćuprije (2 km) i Gornje Požege.

Škola je radila kao četvororazredna sve do 1970. godine kada se formira Vrazred. Posle završenog  petog razreda učenici su nastavljali školovanje u Dojeviću.

Školske 1981/1982. godine počela je sa radom nova škola u Požegi i prerasla u potpunu osmogodišnju školu koja je imala dobre uslove za rad.

Izgradnja nove škole u Požegi
Izgradnja nove škole u Požegi

U školi su organizovane razne  svečanosti poput proslave Dana škole, Pohoda pionira, proslava Nove godine, Seoskih igara i sl.

pohod pionira pozega
Pohod Pionira, 1987. godina. Učenik VI razreda, predsednik Pionira, pozdravlja goste.

Posle 2000. godine na školi je rekonstruisan krov, promenjena stolarija i asfaltirano dvorište.

Marljiv i predan rad učitelja i nastavnika u ovoj školi izveo je veliki broj generacija učenika. Iz ove škole je izašao veliki broj učenika, danas akademskih građana, koji su u velikoj meri doprineli društvu.

Zaim Curić –profesor istorije,  Aćif Curić –profesor fizike, radi u Medicinskoj školi u Novom Pazaru, Ahmedin Đerlek –profesor hemije, danas direktor OŠ ,,Selakovac“, Ismeta Hasanović – profesor istorije u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru, Vezira Hasanović – profesor fizičkog vaspitanja, radi kao direktor u OŠ ,,Osaonica“, Mujesira Župić –profesor biologije, radi u školi na Dojeviću i Selakovcu, Abaz Curić –  profesor fizičkog vaspitanja, radi u školi u Požegi, Hajriz Curić –profesor fizičkog vaspitanja, radi u školi na Dojeviću, Asim Curić –profesor istorije, radi u Medicinskoj školi u Novom Pazaru, Abit Curić –profesor istorije, radi u OŠ ,,Desanka Maksimović“, Muriz Hanuša –profesor hemije, danas radi kao biznismen, Sadija Rašljanin –profesor fizičkog vaspitanja, živi i radi u Nemačkoj, Ramo Koca –profesor hemije, sada direktor u Osnovnoj školi u Trnavi,  Hakija Curić –završio političke nauke u  Sarajevu  radio kao upravnik zatvora u Novom Pazaru,Mersad Curić – profesor pedagogije, sada direktor predškolske ustanove ,,Reuda“ i školskog mekteba ,,Vildan“,  Aćif Koca – diplomirani ekonomista, Izet Koca–  diplomirani ekonomista, Miljhat Koca –diplomirani ekonomista, radi kao devizni inspektor za BiH u Sarajevu, Fuad Ugljanin –Medicinski fakultet, radi kao lekar u Novom Pazaru, Hakija Društinac –Medicinski fakultet, radi kao lekar u Novom Pazaru na internom odeljenju, Mukades Džanković –diplomirani pravnik, radi u Centru za socijalni rad u Novom Pazaru, Rašljanin Sadik –ekonomista, nekada radio u Petoletki, Hajriz Nicević –ekonomista, radi kao upravnik  carine u Novom Pazaru, Sulejman Bronja –ekonomista, radi kao finansijski inspektor u Novom Pazaru, Bego Hasanović –ekonomista, radi kao predsednik sindikata u Novom Pazaru, Muamer Nicević, doktorirao na Pravnom fakultetu, u periodu od 2004. do 2008.radio kao načelnik PU u Novom Pazaru, danas radi kao vanredni profesor na Internacionalnom univerzitetu i u MUP-u Novi Pazar na poslovima suzbijanja organizovanog kriminala, Nusret Nicević, doktor ekonomskih nauka u turizmu, vlasnik agencije ,,Karavan internacional“ od 1991. godine kao i mnogi drugi.

Share Button

Raspored nastave NA DALJINU – rts, Kanal 3

RTS Planeta – Moja škola – repriza TV ČASOVA

Kalendar

april 2020.
P U S Č P S N
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arhiva video nastave Arhivirane časove sa televizije RTS mođete naći na sledećoj adresi...
Raspored nastave na daljinu za osnovne škole Nastava koja se izvodi putem TV kanala, biće emitovana  rasporedu...
Hranimo se zdravo i stojimo pravo U OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahajn“  učiteljiuveliko realizuju časove...
OTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ FUNDUSA GALERIJE MMC U OŠ HALIFA BIN ZAID AL NAHJAN U sredu, 24. oktobra 2018. u 13h u OŠ "Halifa...
Obilazak Muzeja „Ras“ i poseta Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ Učenici četvrtog razreda OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ su...
Prijem prvaka u Dečiji savez U okviru Dečije nedelje u našoj školi su održane raznovrsne...
Poseta gradonačelniku i predsednici Skupštine grada Novog Pazara U okviru Dečije nedjelje održana je sednica Dečijeg parlamenta 10....
REZULTATI JESENJEG GRADSKOG KROSA NOVOG PAZARA – KROSA RTS-a U okviru planiranih aktivnosti Dečije nedelje jeste i Gradski Jesenji...
Drvo generacije Jedna od neizostavnih aktivnosti Dečije nedelje jeste i zasađivanje drveta...
Maskenbal „Deca su ukras sveta“ Povodom Dečije nedelje koja se tradicionalno obeleževa širom sveta od ...