Literarna sekcija

Ova sekcija je stara skoro koliko i škola. Oduvek su učenici bili zainteresovani za pisanje literarnih radova. Godinama je literarna sekcija vredno radila. Uz nesebičnu podršku i pomoć svojih nastavnika, vredni i nadareni učenici su pisali i stvarali. Kroz ovu sekciju prošao je veliki broj učenika čiji su radovi izlazili u mnogobrojne časopise i osvajali prva mesta na takmičenjima. Najviše su se isticali sledeći učenici: Marija Antonijević, Amina Šabanović, Marta Antonijević, Ugljanin Kabir, Ugljanin Altana, Ramović Mirzet, Župljanin Maida, Rebronja Semina, Jovanović Ivana, Jovanović Vanja, Ibrović Hena i mnogi drugi.

Marta Antonijević je 2007. godine, svojom pesmom ,,Svaki korak u prirodi ka zdravlju i sreći vodi“ ponela je II nagaradu na konkursu ,,Mladi u borbi protiv raka“, a 2011. godine osvojila I mesto za literarni rad na temu ,, Majčino mleko najbolja hrana“, projekat ,,Svetska nedelja posvećena dojenju“. Takođe, mnogi učenici su podržali i projekat,, Oktobar mesec pravilne ishrane“ gde su postigli zapažene rezultate. Kabir Ugljanin je  osvojio I mesto  za literarni rad na temu ,, Majčina ruka leči od svih muka“, dok je Amina Šabanović bila druga.

     Da je naša škola bogata talentima za pisanje pesama svedoci su učenici  koji u svemu pronalaze inspiraciju za svoje pesme.

Share Button