Likovna sekcija

Na časovima likovne sekcije  stvaraju se uslovi da učenici na svakom času u procesu realizacije sadržaja koriste tehnike i sredstva likovno-vizuelnog izražavanja. Ova sekcija ima zadatak da razvija sposobnost za prepoznavanje tradicionalne, moderne i savremene umetnosti.

Aktivnosti likovne sekcije su različito usmerene:

‒ da darovitim učenicima da mogućnost rada na nekom dodatnim slikarskim tehnikama koje ne mogu da dobiju redovnom nastavom;

‒ u okviru nje učenici slikaju radove sa kojima učestvuju na različitim konkursima i takmičenjima;

‒preko ove sekcije organizuje se uređenje školskog prostora, organizuju različite izložbe njihovih radova povodom Dana škole, Nove godine i drugih bitnih praznika, kako za kolektiv naše škole tako i šire za građanstvo.

Mnogi učenici su osvajali značajna mesta,kako na takmičenjima, tako i na različitim konkursima: Hasković Ajla IV razred, Milanović Ivana IIIrazred, Šačić Aiša Irazred i mnogi drugi.

Učenica II razreda Kanita Latifović, osvojila je nagradu za likovni rad na temu ,,Crtam za kalendar“. Konkuras je raspisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Pobednički rad Kanite Latifović na kalendaru Ministarstva prosvete, 2014.

Pobednički rad Kanite Latifović na kalendaru Ministarstva prosvete, 2014.

Nagradu je učenica dobila od ministra Tomislava Jovanovića 25. 12. 2013. godine u Beogradu.Zasluge pripadaju i njenoj učiteljici Slavici Plavšić koja joj je bila glavna podrška.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, uručuje nagradu učenici Kaniti Latifović

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, uručuje nagradu učenici Kaniti Latifović

Share Button