Mladi geografi i istoričari

Osnovni zadatak  sekcije mladih geografa bio je da učenici znanja, umenja i stavove prema svetskim i nacionalnim vrednostima i dostignućima steknu na prihvatljiv i razumljiv način. Najvažniji cilj ove sekcije bio je da učenici uoče ono što je bitno i suštinsko.

Sekcija mladih istoričara bavila se diskusijom o istorijskim činjenicama, čitanjem istorijskih romana, sakupljanjem materijala, pripremom za takmičenja i proširivanjem znanja o svom zavičaju.

Članovi ovih sekcija postizali su zapažene razultate na svim takmičenjima, od ,,Šampionata znanja“ , kada su školske 1976/1977. godine osvojili I mesto, pa sve do danas.

Školske 2011/2012. na Opštinskom takmičenju iz geografije osvojeno je  prvih 6 mesta, a 2012/2013. osvojena su 3 druga i 5 trećih mesta. Iste godine na Okružnom takmičenju  osvojeno je jedno  III mesto.

Školske 2011/2012. godine na Opštinskom takmičenju iz istorije osvojeno je 7 trećih mesta. Naredne školske godine na Opštinskom takmičenju osvojena su 2 treća mesta, dok je na Okružnom takmičenju iste godine osvojeno jedno III mesto.

Školske 2013/2014. godine na Opštinskom takmičenju iz geografije osvojena su četiri III mesta.

Share Button