Obilazak Muzeja „Ras“ i poseta Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“

Učenici četvrtog razreda OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ su 19.10.2018. godine imali priliku postetiti Muzej „Ras“ i Narodnu biblioteku „Dositej Obradović“. Aktiv IV razreda naše škole, učiteljice: Safija Šaćirović, Izeta Tatarević, Bojana Sretenović i nastavnica Srpskog kao nematernjeg jezika Birsena Džanković, uspešno su realizovale posetu Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ iMuzeju „Ras“ sa svojim učenicima.

Primarni cilj ovih aktivnosti bio je upoznavanje učenika sa muzejskim eksponatima, ukazivanje na važnost knjige u životu svakog pojedinca, na čitanje i pručavanje istih, ukazivanje na važnost posećivanja kulturnih institucija, i uzimanje aktivnog učešća u programima koje nam te institucije nude.

Tom prilikom Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ uručila je besplatne članske karte za 70 učenika četvrtog razeda naše škole, nakon uručivanja učenici su imali priliku odgledati crtani film „Pinokio“, koji se obrađuje u okviru nastavnog programa za Bosanski i Srpski jezik. Nakon ugodnog druženja sa osobljem Biblioteke učenici su imali priliku uživati u stalnoj postavci Muzeja „Ras“ gde su nam kustosi na vrlo lep način ispričali istorijat i značaj muzejske postavke.

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *