Maskenbal „Deca su ukras sveta“

Povodom Dečije nedelje koja se tradicionalno obeleževa širom sveta od  1934.  godine, kolektiv OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ u saradnji sa učenicima i njihovim roditeljima organizovala je maskenbal pod nazivom „Deca su ukras sveta“ koji je održan u ponedeljak, 8. 10. 2018. godine u dvorištu škole. Učešće su uzeli učenici od prvog do četvrtog razreda svih odeljenja naše škole. Program je otvorila Meknuna Šačić obraćajući se prisutnima sledećim rečima:

„Dobrodošli na maskenbal „Deca su ukras sveta“ koji organizuje OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ u čast učenika prvog razreda.

Program koji ćete biti u prilici da vidite drage volje i sa puno ljubavi pripremili su učenici I, II, III i IV razreda u saradnji sa svojim učiteljima koji su nesebično pružili svoju pomoć i podršku.“

Glavni cilj ovog događaja bio je predstavljanje kreativnosti, maštovitosi i sposobnosti naših đaka,a preko izrade različitih kostima i maski koje su đaci OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ uglavnom sami osmislili i uz pomoć svojih roditelja napravili umnogome su u tome i uspeli. Ovim smo takođe želeli pružiti priliku našim đacima da predstave sebe u nešto drugačijem izdanju. Maskenbal je bio takmičarskog karaktera, tako da su najkreativniji mališani dobili simbolične nagrade i pohvalnice za uspešno učešće.

Ovu priliku su đaci iskoristili kako bi poslali određene poruke roditeljima i svetu. Tom prilikom, u ime svih đaka, obratili su se prigodnim recitacijama učenici četvrtog razreda, Aiša Ćatović i Elmir Pružljanin, a na samom kraju sledeću poruku je poslala i Meknuna Šačić koja je vodila ceo program:

„Želim da se zahvalim direktoru naše škole, Besimu Adiloviću, koji je i ovoga puta pružio podršku u organizaciji i realizaciji događaja koji su za nas jako bitni i svakom đaku pričinjavaju posebnu radost i zadovoljstvo. Zahvalu dugujemo i učiteljima i nastavnicima koji su sa nama marljivo, vredno i sa puno ljubavi sve vreme radili i ohrabrivali nas na jedan ovakav, za nas poprilično smeo i hrabar korak. I naravno, želim da se zahvalim i vama, dragi roditelji, koji ste uvek tu da nas podržite, ohrabrite i dodatno podstaknete da svaki sledeći korak koji napravimo bude još hrabriji, smeliji i uspešniji.

Mi smo ostvarenje vašeg sna, a vaš san je ostvarenje naših najljepših snova.“

Share Button

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *